Tattoos

De kunst van het tattoeëren 

Algemene informatie over tattoos

Wij werken 100% hygiënisch en volgens de richtlijnen van de GGD. Naast het custom maatwerk hebben we ook boeken met voorbeelden, en meer dan 10.000 tattoo voorbeelden op de computer, kom dus gerust langs om rustig een tattoo uit te zoeken of om ideeën op te doen. onze tatoeëerders kunnen je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Onze werkwijze bij het zetten van een tattoo 

Wij gebruiken uitsluitend nieuwe, verpakt gesteriliseerde naalden, nitril handschoenen, wegwerp verfdopjes en goedgekeurde tattoo inkt. Alles wat tijdens het tatoeëren beetgepakt moet worden, wordt zorgvuldig schoongemaakt en gedesinfecteerd.  Dit doe we in bijzijn van de klant, zodat je kunt zien dat we alles goed desinfecteren en schoonmaken ! Drink minimaal 24 uur van te voren geen alcohol, want je hebt hierdoor de kans dat je meer gaat bloeden tijdens het tatoeëren.

Zorg er voor dat je goed bent uitgerust en hebt gegeten, want als je getatoeëerd wordt vergt dit veel energie van je lichaam.  Drink ruim van tevoren appelsap. Daar wordt je bloed iets dikker van. Let op met aspirine of andere pijnstillers, deze werken bloedverdunnend. Gebruik je medicijnen, overleg dan met de tatoeëerder. Het kan van invloed zijn op het zetten van een tattoo.

Er bestaan diverse tatoeage-methoden:

  1. Insnijden of inprikken van de huid met in kleurstof gedoopte instrumenten.
  2. Met een naald draden door de huid trekken, die in kleurstof zijn gedoopt. Zo ontstaan streepjes. De Eskimo’s werken op deze manier.
  3. De bewoners van eilanden in de Stille Zuidzee alsmede Samoa gebruiken een soort kammen met scherpe punten, waarop met een stokje wordt geslagen.
  4. Japanners werken met ivoren- of bamboe-staafjes met een bundeltje naalden aan de punt.
  5. Litteken- of relieftatoeage. Bij volkeren met een donkere huid worden insnijdingen gemaakt in bepaalde patronen of banen. Ze worden daarna ingewreven met stoffen die ontstekingen veroorzaken, de genezing vertragen, de sneden open houden zodat er littekens ontstaan die een reliëf veroorzaken.(Afrika, Amerika, Australie)
  6. Tegenwoordig wordt er bijna overal gebruik gemaakt van tatoeëer­machines. Ze bestaan in 2 soorten, n.l. met een motortje aangedreven (rotary-systeem) of met een tril systeem via spoelen(klepper­systeem).

Onder de 16 jaar wordt een tatoeage sterk afgeraden. Wil je het toch en ben je onder de 16 jaar? Dan moet er een wettige vertegenwoordiger meekomen naar de studio. 

Toestemmingsformulier 

Voordat je een tatoeage laat aanbrengen word je gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmings-formulier staan o.a. een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid. Ben je onder de 16 jaar dan moet je wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de tatoeëerder en wordt vertrouwelijk behandeld.

Het aanbrengen van een tatoeage

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit.

Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD je af om een tatoeage te laten aanbrengen.

• diabetes
• hemofilie
• chronische huidziekte
• contactallergie
• immuunstoornis
• hart- en vaatafwijkingen
• bij het gebruik van antistollingsmiddelen
• op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
• op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien je zwanger bent, wordt het aanbrengen van een tatoeage afgeraden. Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de tatoeëerder op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d).

Allergische reacties 

Bepaalde pigmentkleuren kunnen allergische reacties veroorzaken. De tatoeage kan dan vervormen en zelfs verdwijnen (het pigment wordt als het ware opgegeten). Mensen kunnen ook een latexallergie (latex zit soms in de materialen waarmee wordt gewerkt) hebben. Voordat men gaat tatoeëren moet een toestemmingsformulier worden ingevuld. Op het toestemmingsformulier wordt gevraagd of men bekend is met mogelijke allergieën.

Afspraak maken
Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak snel een afspraak voor een intakegesprek!